Inițiere MTB, sat Măgura

Nivel ușor/mediu

Număr de participanți minim 6, maxim 14

 

 

Perioadă

11-14 iunie 2020

Detalii tehnice

80% trasee de bicicletă pe drumuri forestiere si poteci, 20 % asfalt

 

 

Biciclete de închiriat

3 zile – 250 lei

Joi, 11 iunie

-începând cu ora 15.00 sosire în sat Măgura, Brașov pensiunea Pepino https://goo.gl/maps/VJFwkoa5jo81xdi56

-19.00 – cină

-20.00 – prezentare program și noțiuni generale MTB

Vineri, 12 iunie

-8.30 – mic dejun

-10.00-13.00 – tură de cunoaștere și recunoaștere

-14.00 – prânz

-15.00-18.00 – dezvoltare abilități – tehnici urcare/coborâre, noțiuni de etică în mtb

-19.00 – cină, apoi vizionări filme scurte așa DA/așa NU

Sâmbătă, 13 iulie

-8.30 – mic dejun

-10.00 – plecare în tură de o zi cu picnic inclus

-18.30 – cină, apoi workshop – echipament, ghid de bune practici, mecanică

Duminică, 14 iulie

-8.00 – mic dejun

-9.00 – tură scurtă de evaluare

Pensiunea Pepino

Am ales această pensiune din mai multe motive. Gazdele sunt oameni dragi nouă și se numără printre acei localnici care țin la locurile lor natale și reusesc să le promoveze, locația este tulburătoare – în centrul satului Măgura – sat aflat la 1000m altitudine cu un relief deluros, mai tot timpul mângâiat de razele soarelui, înconjurat de munți – Bucegiul la est, Piatra Craiului la vest, dealurile Măgurii la nord, Leaota și culoarul Rucăr-Bran la sud, iar nu în ultimul rând mâncarea aici este delicioasă. Pensiunea dispune de 17 locuri, 3 camere triple si 4 camere duble, fiecare cu baie proprie.

Am ales Măgura în acest weekend și pentru că relieful de aici se pretează ciclismului montan, pentru frumusețea peisajului, pentru liniștea de aici și pentru că aici am început și noi să deprindem mersul pe bicicletă…la deal și la vale…

Descriere agenție de turism 

Agenția de turism “Noroc România” reprezentată de S.C. Grind Adventure SRL, (licență turism 867) cu sediul în orașul Zărnești, aflat în vecinătatea Parcului Național Piatra Craiului propune un weekend în care vrem să transmitem celor interesați ceea ce am învățat în  ultimii 20 ani din propriile noastre experiențe și credem noi că este important să știm atunci când vrem să abordăm corect o activitate atât de plăcută și complexă cum este ciclismul montan (mountain biking).

Agenția a fost înființată în 2012, însă noi activăm ca și ghizi montani din 2005. În tot acest timp am organizat ture de mountain biking și trekking în țară pentru turiștii interesați –majoritatea străini. Nu am organizat ture în țările străine pe care le-am vizitat, deoarece vrem să promovăm ceea ce avem frumos și deosebit în România. Asistăm uneori neputincioși la schimbare, o schimbare care nu neapărat va aduce doar bine! Cu toate acestea ne păstrăm optimiști!

– activitățile noastre se desfășoară în natură, prin organizarea de competiții sportive și evenimente cu caracter ecologic, ce au ca menire apropierea de natură, respectarea și descoperirea frumuseții ei.

– agenția noastră este membru A.E.R. (Asociația de Ecoturism din România) de la înființare, din anul 2012 deoarece activitatea noastră interferează cu principiile eco-turismului.

-tururile noastre se  adresează persoanelor interesate să-și petreacă timpul liber în natură, descoperind tradițiile, cultura, precum și diversitatea peisajului atât din zona noastră, cât și de pe întreg teritoriul țării noastre.

-contribuim la dezvoltarea comunităților din regiunea unde se desfășoară programele noastre,  folosind ghizi locali, cazări certificate, transport local, încurajând achiziționarea de produse locale.

-tururile noastre sunt diversificate-ture de ciclo-turism, mountain biking, trekking și hiking, care îmbină activitățile fizice cu vizitarea obiectivelor turistice importante din zonele de interes și cu venirea în contact a turiștilor cu localnicii-aflând astfel adevărata față a României.

-raportul preț – calitate este echilibrat, folosim doar ghizi certificați și experimentați, cazări bine dotate și întreținute cu posibilitate de a oferi mâncare tradițională.

Echipament necesar– bicicletă și cască, kit de reparații, trusă prim ajutor, bidon apă, mănuși de bicicletă, încălțăminte adecvată, haine waterproof/windproof, frontală, rucsac, ochelari.

Minim de persoane 6, maxim 14

Contact: grind.adventure@gmail.com, telefon 0735154074-Andreea Dan

Pentru rezervare ferma este nevoie de plata unui avans de 30% pana la data de 30 aprilie (detalii facturare pe mail), diferenta urmand a se plati nu mai tarziu de 1 iunie.

Ce include prețul:

-activități, workshop, inițiere mtb

-cazare 3 nopți-joi, vineri și sâmbătă,

-Mese incluse joi-cină, vineri-mic dejun, prânz și cină, sâmbătă-mic dejun, picnic și cină, duminică-mic dejun și prânz

Ce nu este inclus:
 – transfer la Magura

Prices

lei 1380

Prices

lei 1380